lauantai 23. maaliskuuta 2013

Favourite movies

En tajua mikä muhun on menny. Eilen taas pyydeltiin pariltakin taholta juhlistamaan kirjotusten loppumista, mut mä skippasin ja sen sijaan kävin lenkillä ja katoin kämpillä leffaa. Ei vaan oo ollu pitkään aikaan yhtään biletysfiilistä, ja jos oonki lähteny messiin niin vesilinjalla on menty. Jotenkin ärsyttää kun sit juhlimisesta seuraava päivä kuluu kuitenki aina ihan löffäillessä ja ei saa mitään aikaseks. Mutta eipä tää ainakaan haitaks oo, viime kesänä tuli kuitenkin juhlittua koko vuoden edestä...

Tänään mulla oli kuitenkin koko aamupäivän ihan vetämätön ja kipee olo. Viikolla jo vähän epäilin, että taasko ois flunssa tulossa, ja kyllähän se tuli. Ei oo talvea, ettenkö ois kipeenä ihan koko ajan. Eihän se mikään ihme oo kun jatkuvasti saa palella. Suomi olis ihan kelpo maa asustella, jos ois sijoittanut itsensä vähän paremmalle paikalle kartalla. Näin ollen mun suunnitelmat salilla käymisestä vaihtui sohvan pohjalla paranteluun. Koska kipeenä hyvät leffat on pelastus, päätin listata tänne joitain suosikkejani teillekin flunssapäivien (ja muidenkin) ratoksi.
 


Katson melko paljon jännitysleffoja. Yleensä trillerit kiinnostaa enemmän kuin kauhu, sillä monesti niissä kuvataan tapahtumia, jotka vois periaatteessa oikeastikin tapahtua. Lievä yliluonnollisuus ei haittaa, mutta mitkään örkit, manaukset tai zombiet ei uppoa. Myöskään splätterileffat ilman kunnollista juonta ei kiinnosta.
      Rivin ensimmäisinä Ottolapsi ja Orpokoti on mun ihan suosikkeja niiden älykkään idean ja nerokkaan loppuratkaisun vuoksi. The Eye taas on hieman perinteisempi kauhuleffa. Siinä on melko paljon säikäyttelyä, ja elokuva on mun mielestä visuaalisesti hyvin toteutettu. Kauhuelokuvien kliseitä siinä on jonkin verran, mutta jostain syystä kuitenkin pidin siitä silti erittäin paljon.





Muhun iskee erittäin paljon sellaiset toiminta- ja seikkailuelokuvat, missä on täysin arvaamaton ja uudenlainen juoni. On huippua saada sellasia ahaa-elämyksiä elokuvaa katsellessa, kun oivaltaa idean tapahtumien takana. Perinteiset takaa-ajoon ja pelkkään ammuskeluun keskittyvät toimintaelokuvat ei aina mun mielestä toimi niin hyvin.
      Inception, Looper ja Limitless on älykkäitä ja yllättäviä elokuvia, ja ehkä kaikista näkemistäni elokuvista mun ihan lemppareita juuri siksi. Katsoisin mielelläni lisää juuri tän tyylisiä leffoja, joten vinkkejä saa antaa! Poseidonissa juoni on hieman perinteisempi, se kertoo pelastautumisesta uppoavasta laivasta. Tunnelma elokuvassa on todella ahdistavan jännittävä, mikä ainakin mulla jaksoi pitää mielenkiintoa yllä koko leffan ajan.





Komedioita en katso kovin usein, yleensä kuitenkin silloin kun oon väsyny ja jaksan katsoa vaan jotain kevyttä. Myöskin kaveriporukassa komedia on usein helppo valinta, sillä se sopii useimmille. Komedia on vaikea laji, vaan aniharvat hupailuleffat onnistuu naurattamaan mua oikeasti. Romanttiset komediat on luultavasti kaikkein tylsin elokuvagenre, sillä niissä on lähes poikkeuksetta sama ja täysin arvattavissa oleva juoni. Myöskään täysin överiks menevät älyttömät sekoiluleffat, joiden juonessa ei oo päätä eikä häntää, ei oo mun mielestä hauskoja.
      Hangover on mun mielestä komedian kuninkaita. En tunne varmaan ketään joka olis sanonu, ettei tykkää elokuvasta. Huumori uppoo ainakin muhun täysin ja näyttelijät on huippuja. Viime aikoina elokuvissa ollu Ted oli mulle todellinen yllätys, sillä juonikuvauksen ja trailerin perusteella elokuva vaikutti pelkältä päättömältä sekoilulta. Tykkäsin kuitenkin tosi paljon, kun idea poikkes kivasti massasta. Bruce taivaanlahja on toiminu lapsesta tähän päivään asti, se vaan jaksaa aina naurattaa vaikka kuinka monesti ois nähny. Kotimaisista suosikkikomedia on Napapiirin sankarit.





Animaatioita tulee katsottua nykyään aika harvoin. Monet niistä on ihan lapsosille suunnattuja, ja ne vähän vanhemmille suunnatut tuppaa olemaan fantasiaa, joka paria poikkeusta lukuunottamatta ei oo ikinä muhun iskeny. Useimmat Disneyn leffat kuitenkin toimii  ihan kaiken ikäisille; niistä vaan katsoo silloin eri asioita.
      Leijonakuningasta tuskin tarvis edes perustella, mutta niille, jotka ei ole sitä nähneet: katsokaa heti! Ensimmäinen ja toinen osa on huikeita, osaan varmasti vieläkin ne kaikki laulut ulkoa, vaikka nyt en oo (valitettavasti) vuosiin niitä kattonu.
      Henkien kätkemä ihastutti mua jo ala-asteella, kävin katsomassa sen useita kertoja elokuvissa. Anime ei muuten oo koskaan kiinnostanut mua, mutta näitä Hayao Miyazakin leffoja oon katsonut useemman. Niissä on jotenkin aina ihan omanlaisensa tarina ja älyttömän upea toteutus.
      Loraxin kävin katsomassa elokuvissa viime vuonna, ja rakastuin siihen niin paljon! Se on mun mielestä söpöimpiä leffoja ikinä, kaikkien pitäis nähdä se. Pakotin myös Konstan kattomaan sen mun kanssa. :--)
      Avatar on esimerkkinä niistä harvoista fantasiaelokuvista, joista tykkään. Juoni siinä ei ehkä oo ihmeellisin, mutta toteutus korvaa sen puutteen. Ainakin 3D versiona Avatar oli aivan upeeta katsottavaa!


Iltaa kohden mun olo kuitenkin parani huomattavasti, ja nyt ollaan Jerryllä Kangasalla, kun keksittiin avata grillikausi porukalla. Ja meidän ilta jatkuu nyt teemaan sopien Skyfall leffan parissa.

Löytykö listalta omia lemppareita, vai sattuiko mun suosikit olemaan juurikin sun inhokkielokuvia? Toivottavasti joku sai myös vinkkejä, minkä leffan seuraavaksi katsoisi. Tänne päin leffasuosittelut on ainakin erittäin tervetulleita! :---)


<3.Kata

2 kommenttia:

  1. Napapiirin sankarit on iha huippu leffa! Näin sen vasta tänä vuonna, ku tuli telkkarista, ja siinä oli kyl kaikkee mahollista ja jokaselle jotakin. :D Näyttelijät hoiti hommansa hienosti ja koko leffa oli alusta loppuun ennalta-arvaamaton, ku en tiennyt leffan juonesta juuri mitään ennen sen kattomista.

    Inception on kans yks kunnon mind blow-leffa! Se pitää läpi leffan otteessaan niin, ettei huomio voi herpaantua hetkekskään, koska muuten ehtii jo tippua kärryiltä. :D

    Leijonakuningas on iha legendaarinen lapsuuden leffa <3

    Ja toi Orpokoti... Voi eei, muistan vieläkin, ku amiksen pikkujouluissa tmv. te kaikki muut kattelitte sitä ja osa oli iha sydän kurkussa, kun taas mää ja Maija mökötettiin koneilla, koska ei uskallettu kattoo sitä ollenkaa. :'D hehe

    Mää en nyt just osaa suositella mitään leffaa sulle, mut toi Looper (ja Limitless kyl kans) kuulostaa mielenkiintoselta. Ja näyttelijäkaarti näyttäis oikein hyvältä, täytyypä pistää korvan taakse ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meillähän mätsää sit leffamaku aika hyvin, jos ei oteta huomioon tota kauhua. Hahah, en ees muistanu et katottiin sitä sillon pikkujouluissa! Kaikkiin ei kauhu kyllä uppoa. :-D

      Looper ja Limitless kannattaa kyllä ehdottomasti kattoa. :-)

      Poista